19.06.2015

Дмитрий Никитин Одесса Укрпошта Дмитро Нікітін Герц - экс зампред Одесского облсовета - филателия

Дмитро Нікітін: З’явилася інформація про те, як відомий одеський хабарник і радник Прем’єр-міністра Олександр Малін намагається утримати контроль над «Укрпоштою» і завести туди оновлену команду корупціонерів.

Новим генеральним директором «Укрпошти» Малін планує зробити свого земляка – нічим не примітного Дмитра Нікітіна. До 2007 року Дмитро Нікітін був директором комунального підприємства "Інформресурс", потім заступником голови Одеської обласної ради, опісля працював в компанії ГЕРЦ "Городской единый расчетный центр" - монополісті, через якого проходили всі платежі одеситів за комунальні послуги. З кожного платежу ГЕРЦ залишав собі 2,4% - дуже прибутковий бізнес, враховуючи мільярдні обороти в ЖКГ. Далі ГЕРЦ заснував фірмочку ТОВ «Аверс-процессинг», яку пізніше перейменували на ТОВ «Городские энергетические системы», і очолив її Дмитро Нікітін. Нехитрий бізнес цієї компанії-прокладки полягав у наступному: прокладка встановлювала в будинках теплолічильники, купувала у теплокомуненерго теплову енергію і перепродувала її ЖЕКам. Тобто, вона була посередником між двома комунальними підприємствами. Затим вчинився скандал через приписування Нікітіним зайвих гігакалорій, і цей аналог фірми «Роги і Копита» разом із директором-мухляром зник з інформаційного поля.

Ось цього комунальника Дмитра Нікітіна, управлінський досвід якого зводиться до керування одеською фірмою-прокладкою, витягнув з небуття і намагається проштовхнути на посаду генерального директора «Укрпошти» недолюстрований радник Яценюка – Олександр Малін. Виявляється, саме Нікітіна мав на думці Малін, коли казав, що гендиректором «Укрпошти» буде людина яку «ніхто не знає, проте вона не заплямована корупцією». Журналісти на це дотепне пожартували, що неможливо бути людиною Маліна і не бути заплямованим корупцією. Дмитро Нікітін Будівельні роботи можуть виконуватися замовником після отримання документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або договору суперфіцію. Видача будівельного паспорта здійснюється уповноваженим органом містобудування та архітектури безпосередньо, через центри надання адміністративних послуг та/або через Єдиний державний портал адміністративних послуг.

Від фірми-прокладки до керівництва державною компанією


Такий шлях готують корупціонери-лобісти одеситу Дмитру Нікітіну.

Нещодавно українські засоби масової інформації розповсюдили новину про те що Міністерство інфраструктури планує призначити на посаду нового керівника.«Незабаром буде оприлюднений новий керівник. Це буде дуже успішний бізнесмен, який жодним чином не конкурує з «Укрпоштою» і не помічений у корупційних схемах»,- зазначив в 20 числах грудня міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. Ця новина викликає багато запитань. Особливо з огляду на те, що певні лобісти намагаються нав’язати міністру зовсім іншу людину. На посаду генерального директора «Укрпошти» вони намагаються прилаштувати Дмитра Нікітіна.
Про Нікітіна досі ніхто не чув. Хто ж це?
До 2007 року, одесит Дмитро Нікітін був директором комунального підприємства "Інформресурс", в Одесі. Потім заступником голови Одеської обласної ради, опісля працював в компанії ГЕРЦ «Городской единый расчетный центр» - монополісті, через якого проходили всі платежі одеситів за комунальні послуги. З кожного платежу ГЕРЦ залишав собі 2,4%. Як бачимо, дуже прибутковий бізнес, враховуючи мільярдні обороти в ЖКГ. Далі ГЕРЦ заснував фірмочку ТОВ «Аверс-процесинг», яку пізніше перейменували на ТОВ «Городские энергетические системы», і очолив її Дмитро Нікітін.
Нехитрий бізнес цієї компанії-прокладки полягав у наступному: прокладка встановлювала в будинках теплолічильники, купувала у теплокомуненерго теплову енергію і перепродувала її ЖЕКам. Тобто, вона була посередником між двома комунальними підприємствами.
Потім вчинився скандал через приписування Дмитром Нікітіним зайвих гігакалорій, і цей аналог фірми «Роги і Копита» разом із директором зник.
Ось цього комунальника Дмитра Нікітіна, управлінський досвід якого зводиться до керування одеською фірмою-прокладкою, витягнув з небуття і намагається проштовхнути на посаду генерального директора «Укрпошти» радник Яценюка – Олександр Малін. Виявляється, саме Дмитро Нікітіна мав на думку Маліна, і є та людина, якої  «ніхто не знає, проте вона не заплямована корупцією».
Журналісти на це дотепно пожартували, що неможливо бути людиною Маліна і не бути заплямованим корупцією.
Це тим більше очевидно, що призначення Нікітіна з нетерпінням очікує ще один корупціонер – Василь Веселий, ще чинний комерційний директор «Укрпошти» і права рука Паньківа.
Тож, що зміниться в «Укрпошті» змінивши одного корупціонера Михайла Паньківа на «прокладочника» і такого ж корупціонера Дмитра Нвкітіна?
Нічого! Корупція і далі роз’їдатиме національного оператора поштового зв’язку.
«Укрпошта» може перетворитися на таку ж саму прокладку, тільки гігантських розмірів.

Дмитрий Никитин
Преступление и наказание: Дмитро Нікітін шахрай, будівельний бізнес - незаконні дозволи, незаконне будівництво, незаконні забудови. У разі, якщо протягом року подібні дії вчинені повторно, то штраф для замовників об'єктів будівництва та посадових осіб зростає до 1 тис. 700 грн. Дмитрий Никитин Одесса депутат.
тендерного комитета, торги, злоупотребления, коррупция, откат, подкуп, конфликт интересов, декларация о доходах,
Земельний сервітут встановлюється на підставі договору. Земельний Кодекс України (так само як і Цивільний кодекс України) не вводить форми договору про встановлення земельного сервітуту. Дмитро Нікітін Видача будівельного паспорта здійснюється уповноваженим органом містобудування та архітектури безпосередньо, через центри надання адміністративних послуг та/або через Єдиний державний портал адміністративних послуг.
Незаконный бизнес Дмитрия Никитина злочин будівництво, самобуд, самовільне будівництво, штраф, будівельні норми, порушення, будівельні роботи, проект, реконструкція.

Александр Малин и экс зампред Одесского облсовета Дмитрий Никитин и Кивалов

Криминальную смычку Малин-Никитин-Ткач прикрывал нынешний мер Одессы, тогда нардеп от ПР, Геннадий Труханов.
Власник одеської торгової мережі "Ненажера" Дмитро Френкель продовжує будівництво, порушуючи закон і державні стандарти
Дмитро Нікітін Скандал в Одеській області: через незаконне будівництво може зникнути унікальний національний парк
На території, що охороняється законом, на даний момент триває активне будівництво Дмитра Нікітіна
На території Національного парку "Тузлівські лимани" в Одеській області, незважаючи на протести екологів та громадських діячів, триває масштабне незаконне будівництво Дмитра Нікітіна. Варварська забудова торкнулася рекреаційної частини парку – Приморської коси.

Національний природний парк "Тузлівські лимани" є складовою частиною світової системи природних територій, що перебувають під особливою охороною. Дмитро Нікітін Межі заповідника встановлені з урахуванням унікальних природних ландшафтів, які є домом для зникаючих і рідкісних видів тварин, занесених до Червоної книги.

====
Малин Александр Львович
Советник Премьер-министра Украины
Никитин Дмитрий Николаевич
Бизнесмен, соучредитель ООО «ГЕРЦ»
Ткач Константин Иванович
Председатель правления ООО «Аверс», ООО «ГЕРЦ»
====
Фурсин Иван Геннадьевич
Депутат Верховной Рады Украины VIII созыва, бизнесмен, почетный президент банка «Надра»

Новая афера? Владельцы «Магнолии» и ГЕРЦа хотят присосаться к финансовым потокам «Теплоснабжения Одессы»


Якобы наше КП «Теплоснабжение г. Одессы» не сегодня-завтра таки попадет в частную собственность, если уже не приватизировано. И якобы в этом замешано некое ООО «Городские энергетические системы». Подробностей сайт, увы, не предоставил.
«Думская» провела собственное расследование обнародованной информации. К счастью, она не подтвердилась. Хотя на муниципалитет, действительно, одно время оказывали давление, вынуждая продать ТГО структуре известного олигарха Дмитрия Фирташа, сейчас, по данным наших источников на предприятии, вопрос приватизации на повестке дня не стоит. Да и скрытая продажа такого крупного хозяйства даже в Украине невозможна – в любом случае, об этом сегодня знали бы все.
Тем не менее, фирма «Городские энергетические системы» существует. Более того, она действительно или уже вступила, или планирует вступить в некие договорные отношения с самым богатым коммунальным предприятием нашего города. Однако речь идет не о приватизации, а о куда более прозаичных вещах, которые Уголовный Кодекс квалифицирует как хищение в особо крупных размерах. Схема, надо сказать, не нова – ушлые чиновники от коммунального хозяйства изобрели ее еще в бытность мэром Эдуарда Гурвица.
«В разные годы это были разные структуры. За ними стояли депутаты горсовета и не только, — рассказывает Евгения Абрабова, которая занимала в первые месяцы правления Костусева должность начальника управления ЖКХ. – С фирмочками заключался договор, по которому они должны были «способствовать» погашению потребителями задолженности за тепло. Это не совсем коллекторство, поскольку соглашение не подразумевало переуступку долга. Да и не выбивали они никаких долгов, только вид делали. Зато исправно получали определенный процент от прибыли КП. Иногда в карман предпринимателям уходило до 25% поступлений! «Теплоснабжение» пыталось включить такие расходы и в свой финансовый план на 2011-й год. Я не разрешила, но после моего увольнения это вполне могло произойти».
Похожим бизнесом, очевидно, планирует заняться и ООО «Городские энергетические системы», хотя официально в КП «Теплоснабжение города Одесса» отрицают даже гипотетическую возможность такого сотрудничества. По словам директора предприятия Владислава Лозинского, никаких договоров ТГО с «ГЭС» не заключало и заключать не будет.
Кстати, упомянутая фирма совсем недавно именовалась «Аверс-процессинг». Она является составной частью холдинга, владеющего компанией «ГЕРЦ», через которую проходит большинство коммунальных платежей населения и которая не совсем законно располагает самой полной базой данных по жителям Одессы. Группе также принадлежит санаторий «Магнолия» и паркинг на склонах в районе Отрада. Директор «Городских энергетических систем» — партнер гендиректора холдинга Константина Ткача, экс-глава облсовета, «социалист» Дмитрий Никитин.

«Афера» оказалась инвестиционным предложением: одесские бизнесмены хотят помочь городу экономить на тепле

Заметка «Думской», посвященная взаимоотношениям коммунального предприятия «Теплоснабжение города Одессы» с ООО «Городские энергетические системы» (входит, по нашим данным, в бизнес-группу Константина Ткача, которому принадлежат одесский санаторий «Магнолия», «ГЕРЦ» и много чего еще), вызвала серьезный резонанс. Еще вчера ни одно официальное лицо «понятия не имело», что это за фирма такая и какое отношение она имеет к одесскому тепловому хозяйству. Сегодня же выясняется, что переговоры с «Городскими энергетическими системами» муниципалитет все-таки ведет. Но предметом этих переговоров являются отнюдь не долги населения и частная «помощь» в их выбивании, как предположили источники нашего издания в горсовете.
Прояснил ситуацию руководитель упомянутой компании, экс-замглавы облсовета Дмитрий Никитин, с которым удалось связаться «Думской».



По его словам, «Городские энергетические системы» (а это, и в самом деле, перерегистрированный «Аверс-процессинг») предложили мэрии Одессы интересный проект по энергосбережению. Вопрос еще обсуждается, решение по нему никто не принимал.
Речь идет о массовом строительстве в Одессе так называемых индивидуальных тепловых пунктов, обслуживающих один или несколько многоэтажных домов. Пункты эти должны стать промежуточным звеном между городскими теплосетями и непосредственными потребителями, создав условия для серьезной экономии энергии и средств, причем как «Теплоснабжением Одессы», так и горожанами.
Тепловой пункт дает возможность регулировать подачу тепла в зависимости от температуры на улице. Если, допустим, там теплеет, пункт снижает нагрев батарей, при похолодании – повышает. Кроме того, комплекс дает возможность выравнивать гидравлическое давление, потому что регулирует его в зависимости от забора воды: уменьшился забор – уменьшается и давление, увеличивается потребление воды – давление тоже увеличивается.
Таким образом индивидуальный тепловой пункт позволяет сократить расходы на оплату тепла и горячей воды. Максимальная экономия – 30%, говорит Никитин.
«Кроме того, если такие пункты появятся, станет невозможной ситуация, когда на верхних этажах дома температура нормальная или даже избыточная, а внизу батареи греют слабо», — отметил коммерсант.
По его словам, установка ИТП – лишь первый этап программы. Второй – тепломодернизация зданий. «Она включает в себя изоляцию внешних поверхностей и замену всех внутридомовых теплосетей», — говорит директор «Городских энергосистем».
При этом, добавил он, «отбивать» инвестиции бизнесмены хотят без включения своих расходов в тариф для населения. «Если реализация проекта стартует, мы будем получать процент от последующей экономии, то есть, часть чистой прибыли, которая образуется у «Теплоснабжения Одессы» за счет того, что оно будет меньше тратить. Людей это не коснется», — утверждает Никитин.
Грубо говоря, на первых порах платить за тепло горожане будут по-старому, хотя себестоимость гигакалории упадет. Разница пойдет в карман инвестору. Когда он компенсирует затраты и получат предусмотренную инвестдоговором прибыль, экономия отразится и на семейных бюджетах одесситов.
В качестве эксперимента компания предложила городу произвести уже в этом отопительном сезоне модернизацию 100 домов, находящихся в коммунальной собственности. Потом, если опыт будет признан успешным, фирма готова заняться всем жилым фондом Одессы (а это 2,5 тысячи коммунальных домов).
Мы попросили прокомментировать предложения «Городских энергосистем» экс-начальника горуправления ЖКХ и эксперта в области коммунального хозяйства Евгению Абрамову. «Идея неплохая, хотя довольно странно, что инициатива исходит от холдинга, который доселе не вкладывал деньги в производство, предпочитая зарабатывать на различных посреднических услугах. В любом случае, нужно смотреть договор – какие условия там будут прописаны, кто, за что и сколько будет получать», — сказала она.
К слову, сам Дмитрий Никитин отрицает, что он и его компания каким-то образом связаны с бизнес-группой Константина Ткача. «Ни юридически, ни политически мы никакого отношения к холдингу не имеем», — заявил он «Думской»
От редакции: в самом деле, выводы делать рано. Но сомнения все равно есть, ведь если «Городские энергетические системы» все-таки связаны с группой «ГЕРЦа», доверять им, пожалуй, не стоит. Вот маленький пример. Когда город подписывал договор с «ГЕРЦем», было оговорено, что компания будет получать 2,4% от всех коммунальных платежей населения, которые проходят через систему. Но получать не всегда, а до тех пор, пока ООО не окупит свои вложения, после чего процент должен был уменьшиться. Но этого не произошло.
================ 
06/01/2013

Новое детище горсовета: тепломодернизация


Мы писали о том, что “избранники” собираются угрохать сотни миллионов на сомнительные мероприятия по утеплению зданий, установке теплосчетчиков, обследованию домов тепловизором.

Основным подрядчиком работ выступит компания “Аверс” – холдинговая компания, известная одесситам по ГЕРЦу, Ремус-С (паркинг в Отраде), Магнолии и т.д. Руководит проектом бывший зампред облсовета Дмитрий Никитин.


======

Тревогу вызывает состояние абонентских почтовых ящиков в многоквартирных домах, находящихся в коммунальной собственности, и домах ОСМД. 

Согласно статье 23 Закона Украины «О почтовой связи», приобретение, установка и содержание в надлежащем виде абонентских почтовых ящиков осуществляется собственниками жилых домов и административных зданий. На данный момент свыше 70 процентов этих ящиков требуют замены либо ремонта. Когда почтальоны вынуждены опускать письма и периодические издания в неисправные ящики, это приводит к тому, что часть корреспонденции теряется. Кроме того, нарушаются права граждан в части сохранения тайны переписки.

Эта проблема кажется несущественной только на первый взгляд: неудовлетворительное состояние абонентского хозяйства ежегодно приводит к уменьшению количества подписчиков в среднем на 5 процентов. Такое положение дел вызывает обеспокоенность, поскольку сужает информационное пространство страны, нарушает конституционное право граждан на получение доступной и своевременной информации. Без выделения средств из областного бюджета на замену абонентских почтовых ящиков, самостоятельно данную проблему нам решить не удастся.

Як виникає самовільне будівництво

В суспільстві побутує стала думка про те, що власник приватного будинку може здійснювати на власній території практично будь-які роботи, в тому числі і будівельні, та для цього начебто не потрібно отримувати спеціальних дозволів. Насправді ж для проведення багатьох робіт потрібно буде отримати значну кількість дозволів та узгодити їх в різноманітних установах. І зовсім нерідко трапляється так, що колись добудований на власний розсуд будинок потрібно буде продати, подарувати, оформити його у спадок тощо. Згідно українського законодавства така видозмінена нерухомість буде віднесена до категорії самовільного будівництва, а для можливості вчинення будь-яких дій спочатку потрібно буде оформити на неї нові правовстановлюючі документи.
Звичайно, власник будинку міг не знати про необхідність отримання дозволів на перебудову приналежного йому будинку, він також міг свідомо піти на порушення закону, не усвідомлюючи серйозності виникнення в цьому разі санкцій, або сподіваючись зекономити час та зусилля та розраховуючи узаконити проведені роботи «якось потім», коли, на його думку, уникнути цього вже не вдасться. Але незалежно від спонукальних причин одного разу зазвичай наступає час, коли такий будинок необхідно узаконити.

Що належить до самовільного будівництва

Давайте з самого початку уточнимо, в якому разі дії власника будинку потрапляють під визначення «самовільне будівництво». В цілому, українське законодавство не дає чіткого визначення що таке самовільне будівництво, то ж воно є скоріше збірним поняттям, яке об’єднує ряд дій, проведення яких викликає виникнення певних санкцій. Таким чином, згідно законодавства, самовільним будівництвом вважається проведення будівельних робіт без отримання належних дозволів на їх виконання, будівництво яке відбувається з порушенням існуючих нормативів, правил проектування або таке, що відбувається без затвердженого проекту. Також самовільним будівництвом буде вважатися будівля, в якій під час експлуатації велися самовільні будівельні роботи, внаслідок яких змінився її архітектурний вигляд. До самовільного будівництва також відносяться будинки, що зведені на земельній ділянці, у якої внаслідок незаконної переуступки не було належним чином оформлене право власності. Резюмуючи все зазначене вище, самовільне будівництво – це не лише зведення нової будівлі з порушенням існуючих норм або без отримання належних дозвільних документів, але й реконструкція існуючого будинку, проведення його капітального ремонту, зміна функціонального призначення окремих приміщень в результаті проведеного ремонту. Та незалежно від виду порушення у разі самовільного будівництва у власника такого будинку виникають складності з оформленням права власності на будинок, а також передбачена законодавством України відповідальність.

Чим це може обернутися

За законом для отримання свідоцтва на право власності на приватний будинок його власник має подати в місцеве відділення управління житлового забезпечення відповідну заяву та додати до нього пакет документів. Цей пакет документів включає (у разі проведення будівельних робіт або значних ремонтних робіт) документи на право власності на будинок та земельну ділянку, зареєстровані у БТІ, дозвіл на проведення будівельних робіт, який видано управлінням державного архітектурно-будівельного контролю, належним чином зареєстрований акт приймальної комісії про прийняття об’єкту в експлуатацію у встановленому законом порядку, розрахункові документи та довідки.
Таким чином, у разі самовільного будівництва неможливо буде оформити свідоцтво на право власності на видозмінений будинок, тож неможливими стають усі подальші дії з такою нерухомістю. Окрім того, у разі визнання, що в процесі проведення будівництва власник будинку суттєво порушив існуючі будівельні нормативи або обмежує своїми діями права інших осіб, його можуть в судовому порядку зобов’язати привести будівлю у відповідність до норм та правил. У випадку якщо власник будинку категорично відмовляється виконувати рішення суду, його можуть зобов’язати знести об’єкт самовільного будівництва та надати земельній ділянці початкового вигляду.
З іншого боку, власнику самовільно збудованого будинку законом дозволяється у судовому порядку домогтися визнання за собою права власності на такий об’єкт у разі якщо він не порушує при цьому права інших осіб та збудований з дотриманням діючих будівельних норм.

Будівництво за законом

Законодавством України передбачений чіткий порядок дій громадян які бажають проводити будівельні роботи на належній їм території. Згідно цього алгоритму, порядок забудови території у цьому випадку включає наступні етапи. Будівництво може проводитися лише на такій земельній ділянці, у якої належним чином оформлені документи на право власності (або право користування), а для початку проведення будівельних робіт слід отримати відповідний дозвіл від місцевого виконкому. Наявність дозволу на будівництво дає право власнику землі (або будинку), який в цьому випадку буде виступати в якості замовника будівельних робіт, отримати вихідні дані для проектування запланованих робіт. Для цього власнику земельної ділянки (будинку) потрібно буде звернутися до уповноваженої проектної організації (яка має відповідну ліцензію) для розробки проектної документації. Проектна документація підлягає узгодженню, проходженню будівельної експертизи та затвердженню, а на підставі проектної документації замовнику видається дозвіл на здійснення зазначених у проекті робіт. Проведення будівельних робіт без отримання дозволу або без затвердженого проекту може обернутися стягненням із замовника штрафу у розмірі половини вартості вже виконаних робіт. Додатковий штраф у розмірі десяти відсотків від вартості виконаних будівельних робіт передбачений у випадку експлуатації споруди, яка не отримала від державної приймальної комісії акту приймання в експлуатацію у встановленому законом порядку.
Слід також уточнити той факт, що стягнення штрафів за самовільне будівництво ще не означає початку процедури узаконення такого об’єкту нерухомості. Хочеться зазначити, що незалежно від того, ведеться самовільне будівництво чи було отримано усі належні дозволи на проведення будівельних робіт, не варто ігнорувати існуючі нормативи.

Узаконити складно, але не неможливо

Коротко опишемо порядок дій власника об’єкту самовільного будівництва, котрий бажає узаконити будівництво не звертаючись при цьому до суду. В районній адміністрації власнику земельної ділянки (будинку) необхідно буде отримати дозвіл на здійснення будівельних робіт, сюди ж слід подавати затверджений проект будівлі, узгоджений з відповідними установами (інженерно-експлуатаційні служби: газ, тепломережа, водоканал, електромережа, плюс санітарно-епідеміологічна служба, пожежна інспекція, ДАІ тощо). У відділенні інспекції державного архітектурно-будівельного контролю та у відповідному відділі місцевого органу земельних ресурсів необхідно буде отримати постанову про стягнення штрафів за порушення законодавства та сплатити ці штрафи, після чого районна адміністрація зможе видати дозвіл на здійснення будівельних робіт. Після цього власнику будинку слід звернутися з заявою про призначення державної технічної комісії для приймання зведеної будівлі та винесення рішення про готовність її до експлуатації. Для цього через інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю йому необхідно буде подати заяву до районної адміністрації. Рішення про призначення технічної комісії має бути винесено протягом семи днів від моменту подачі заяви, а робота комісії має завершитися протягом десяти днів. Акт державної приймальної комісії власник будинку отримує у райвиконкомі, після чого на підставі цього акту у БТІ можна буде отримати нові правовстановлюючі документи. Процедура узаконювання самовільного будівництва надзвичайно складна, тому для запобігання виникненню багатьох ускладнень та непотрібних витрат найкоротшим способом рішення цієї проблеми буде професійна допомога організації, яка займається узаконюванням об’єктів самовільного будівництва.