11.05.2024

Ільзе Хірш — брутальна німецька блондинка

Ільзе Хірш
Ilse Hirsch (*1922 in Hamm - †2000) was instrumental in “Operation Carnival” the assassination of the American-appointed Burgermeister of Aachen.

Ільзе Хірш (нім. Ilse Hirsch; 21 травня 1922 року, м. Гамм (Hamm), Північний Рейн — Вестфалія, Німеччина) - член організації "Вервольф" (Werwolf) - німецького ополчення для ведення партизанської війни в тилу наступаючих військ союзників, створеного наприкінці Другої світової війни.

Коли їй було шістнадцять, Хірш приєдналася до німецької молодіжної організації Спілка німецьких дівчат (BDM - Bund Deutscher Mädel). Вона стала одним з головних організаторів BDM у місті Моншау.

Ilse Hirsch on the cover of a 1940 Party publication.

Гірш було обрано для участі в операції «Карнавал» — місії з убивства Франца Оппенгоффа (Franz Oppenhoff), якого нещодавно призначили мером міста Аахен американці, які захопили місто. Гірш добре знала місцевість і був провідником для команди. 

25 березня 1945 року Хірш та ще п'ять бійців стрибнули з парашутом у бельгійський ліс поблизу міста. Для висадки використали трофейний літак B-17 під назвою «Wulf Hund», щоб уникнути небажаної уваги винищувачів і зенітних установок. Підготовка була ретельна.

Група попрямувала до будинку Оппенгоффа, якого вони розстріляли на сходах його будинку No. 251 на Eupener Strasse. 

Зрештою членів команди розшукали і арештували, на судовому процесі «Вервольф» в 1949 році вони отримали короткі терміни ув’язнення від одного до чотирьох років. Хірш (після визнання участі та провини) та ще одного члена команди звільнили. Ільза залишилася жити в цьому регіоні, в 1972 вийшла заміж і народила двох дітей. Вона померла 16 жовтня 2000 року у віці 78 років.

BDM

У той час як хлопчики брали участь у військовій підготовці, щоб бути підготовленими як майбутні бійці та солдати для війни, дівчата готувалися до свого майбутнього як дружини та матері. Спілка німецьких дівчат BDM спеціалізувалася на колективній легкій атлетиці, особливо на художній гімнастиці, яку німецькі органи охорони здоров’я вважали менш навантажувальною для жіночого організму та кращою для підготовки до материнства. Ці колективні спортивні заходи також демонстрували цінність спільної роботи. Спілка навчала дівчат доглядати за домом і сім’єю, а дівчата навчалися таким навичкам, як шиття, догляд за дітьми, приготування їжі та робота по дому.  

У 1936 році членство в німецьких молодіжних групах стало обов’язковим для всіх хлопців і дівчат віком від десяти до сімнадцяти років. Виняток становили дівчата єврейської національності та інші виключені за «расовими обставинами». Дівчаток віком від 10 до 13 років об'єднував Юнгмедельбунд (нім. Jungmädelbund, JM) - Спілка молодих дівчат. До 1944 року Спілка німецьких дівчат була найбільшою жіночою молодіжною організацією світу, у її складі налічувалося 4,5 млн людей.

BDM Jungmädel

Стандартна уніформа Спілки німецьких дівчат - темно-синя спідниця, біла блузка та чорна краватка зі шкіряною шпилькою. Дівчатам заборонялося носити високі підбори та шовкові панчохи. З прикрас допускалися кільця та наручний годинник. На думку керівництва Третього Райху, форма одягу має слугувати цілям виховання молоді. Під час Другої світової війни дівчата з «BdM» працювали в лазаретах, брали участь у протиповітряній обороні та працювали у сільському господарстві. Після закінчення війни Спілка німецьких дівчат була заборонена та розпущена.

Комментариев нет:

Отправить комментарий