08.11.2015

До фінального етапу конкурсу на керівні прокурорські посади дійшло лише 23% зовнішніх кандидатів

 
Відбір кандидатів на керівні посади у місцевих прокуратурах України відбувається в чотири етапи, і на кожному наступному скорочується кількість тих осіб, які раніше не працювали в органах прокуратури чи МВС. Про це написала на своїй сторінці у Facebook секретар конкурсної комісії Олександра Яценко.

«На першому етапі тестування було 60% кандидатів, які за поданими анкетами не працювали в органах на день подання документів. Але до четверного етапу дійшло тільки 23%. Тобто, нажаль чи на щастя, результат тестування на знання законодавства та загальних знань діючі прокурори пройшли краще. Третій етап – психологічне тестування, на результат не впливає. Комісія – це останній, 4-й етап», - написала Яценко.

За її словами, серед згадуваних 23% виявились такі кандидати, які працювали в органах прокуратури або МВС, але звільнились з різних підстав на момент початку конкурсу.

«При цьому деякі кандидати вважають, що комісія не володіє інформацією про дисциплінарні стягнення, і підставою звільнення називають такі підстави, які дуже красиво потім можна показати в черговому журналіському розслідуванні», – зазначила вона.
 
Секретар комісії констатувала, що серед зовнішніх кандидатів, які беруть участь в конкурсі, виявилися і такі, які «взагалі не знають кримінального процесу».

Нагадаємо, 15 липня Генпрокуратура оголосила конкурс на посади 700 місцевих прокурорів та їх заступників по всій Україні. 
 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий