09.11.2015

Вчені довели: тіснота громадського транспорту корисніше автомобільного комфорту

Японські вчені виявили, що люди, які добираються на роботу громадським транспортом, здоровіше автомобілістів.

Люди, які їдуть до своїх офісів на громадському транспорті, менше ризикують заробити діабет, підвищений тиск і набрати зайву вагу. До такого висновку прийшли японські дослідники, що вивчили стан здоров'я водіїв, пасажирів автобусів і метро, а також пішоходів і велосипедистів. Спосіб пересування їх цікавив виключно в контексті поїздок на роботу.

Результати досліджень показали, що у людей, які користуються громадським транспортом, ризик діабету знижений на 34% порівняно з автомобілістами. На 27% менш ймовірно, що у них буде підвищений тиск. А можливість набрати зайві кілограми, добираючись до роботи на метро або автобусі, нижче на 44%.

Більше того, пасажири громадського транспорту виявилися здоровішими за пішоходів і велосипедистів. Автори дослідження пов'язують це з тим, що японські працівники віддають перевагу велосипеду або власним ногах, тільки якщо шлях не займає надто багато часу.

"Якщо поїздка в один кінець пішки або на велосипеді займає більше 20 хвилин, люди воліють скористатися громадським транспортом або автомобілем. Людям варто розглянути поїздки на громадському транспорті не тільки як альтернативу водінню, але і в якості щоденних вправ", - говорить провідний автор дослідження, директор Центру вивчення здоров'я Морігучі (Осака) Хісако Цуї.

У дослідженні брало участь 5908 осіб, які в 2012-му році проходили медичне обстеження в Центрі Морігучі. Учасників запитували про те, наскільки висока їх фізична активність протягом дня, і яким чином вони добираються до роботи. Середній вік опитаних становив 49-54 року.


Комментариев нет:

Отправить комментарий