21.07.2015

Японія планує за п'ять років перевести авіацію на біопаливо із морських водоростей


У Японії мають намір виробляти авіаційне паливо з морських водоростей, вартість якого буде у 10 разів нижча нафтового, та до 2020 року перевести авіацію на екологічно чисте паливо.

Виробництво біопалива планує запустити до 2018 року велика машинобудівна корпорація IHI, яка вже розробила базисні технології. Перші заводи японській гігант має намір побудувати у Південно-Східній Азії та Австралії.


На додачу, компанія IHI має намір виробляти й автомобільне пальне з водоростей. За оцінками підприємства, у 2020 році розміри глобального ринку такого палива досягнуть більше 8 млрд доларів.

Інтерес авіації до альтернативних джерел енергії продиктований, перш за все, цінами на пальне, які з 2000 року щорічно збільшуються на 14%. До того ж авіаційне паливо з морських водоростей має декілька суттєвих переваг. З одного боку такий енергоресурс не матиме негативного впливу на продовольчий ринок, як, наприклад, біопаливо з сільськогосподарських культур: кукурудзи і цукрової тростини, з іншого – очищатиме атмосферу від вуглекислого газу. Адже енергоємні морські водорості харчуються не спеціальними добривами, а CO2.

Аби продемонструвати всьому світу свої досягнення у сфері захисту навколишнього середовища, Японія має намір перевести авіацію на біологічно чисте паливо до Олімпійських ігор, які відбудуться у Токіо у 2020 році. З цієї нагоди 7 липня уряд країни вже провів перше засідання державно-громадської ради. Передбачається, що сировиною для «чистого» палива, крім водоростей, стануть також побутові відходи. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий