28.01.2016

ЗМІ здатні зупиняти свинячий грип

Виявилося, що замітки в ЗМІ мають властивості, які позитивно впливають на здоров'я. Панічні настрої в соціальних мережах і в репортажах ЗМІ можуть бути не тільки причиною істерики в суспільстві, а й каталізатором боротьби з небезпечними захворюваннями.

Позитивну тенденцію в цьому помітили канадські вчені з Шенскійского педагогічного університету та Йоркського університету. Висновки експертів свідчать про те, що новинні замітки допомагали людям у боротьбі з вірусом штамма N1H1. Постійні повідомлення про загрозу епідемії здатні зупиняти поширення свинячого грипу.

Для досліджень вчені обрали китайську провінцію з населенням 36 мільйонів чоловік. Вони перевірили взаємозв'язок між кількістю і тривалістю повідомлень зі згадуванням грипу та число госпіталізацій. Якщо збільшувати число повідомлень в ЗМІ протягом десяти днів, то кількість госпіталізацій зменшувалася вдвічі. Залежність вчені зафіксували в доповіді.

"Чим більше повідомлень були присвячені грипу, тим менше було число госпіталізацій через три-чотири дні. Менше число згадок вело до збільшення кількості тих, хто потрапляє з хворобою в лікарні", - йдеться в повідомленні, передає geektimes.

На цю цифру також впливає популярність ЗМІ. Якщо люди довіряють ресурсу, то вони частіше будуть звертати на повідомлення про грип та менше контактувати з інфікованими.

Нагадаємо, що в більшості регіонів України запроваджено карантин у навчальних закладах у зв'язку з епідемією свинячого грипу. Кількість смертельних випадків перевищила 120.


Фармацевтический холокост — концлагерь для человечества
Глеб Загорий. История главного украинского фармацевта-мафиози

Комментариев нет:

Отправить комментарий