23.01.2016

Пам'ятник Петлюрі з'явиться в Києві

Пам'ятники, встановлені в Україні ще з радянських часів, планують повністю замінити. Замість них з'являться монументи учасникам подій Української революції 1917-21 років. Зокрема в Києві можуть встановити пам'ятник Симону Петлюрі, а також іншим діячам УНР.

Про це повідомив директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передає "УНІАН". Він зазначив, що дуже важливо, щоб пам'ятник Петлюрі з'явився в Києві. Адже він, за словами В'ятровича, був головним отаманом УНР, а також символом цього руху.

У свою чергу заступник глави Адміністрації президента Ростислав Павленко зазначив, що указ глави держави передбачає поширення інформації про події тих часів і про історичних діячів. Йдеться про Грушевського, Винниченка, Петлюру. Для цього, за його словами, будуть встановлюватися відповідні пам'ятні знаки.

Під час Української революції 1917-21 років Симон Петлюра очолював збройні сили Центральної ради і УНР. Пізніше він очолив Директорію УНР. У радянській історіографії його вважали одним з лідерів "українського буржуазного націоналізму".

Нагадаємо, раніше міністр культури і віце-прем'єр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко запропонував встановити на місці пам'ятника командиру Щорсу на бульварі Шевченка пам'ятник лідеру УНР Симону Петлюрі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий