24.08.2015

Ринок мобільних платежів чекає великий бум



Прогнози буму на ринку мобільних платежів з’являються із завидною регулярністю. Багато експертів говорять про те, що протягом 2-3 років обсяг мобільних платежів не тільки зросте на порядок, але й зможе обігнати за популярністю інші види електронних розрахунків.

Згідно з новим дослідженням компанії International Data Corporation (IDC), в 2017 році мобільні платежі у всьому світі досягнуть обсягу $1 трлн, а це в два рази більше, ніж прогнозовані $500 млрд в 2015 році. Лідером за обсягом мобільних платежів через два роки буде Азіатсько-Тихоокеанський регіон завдяки великій кількості ініціатив та можливостей для розвитку мобільної комерції, які вже присутні там.
“Рівень поширення смартфонів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні зростає набагато швидше, ніж залученість населення в банківський сектор”, – зазначив Шив Путча, науковий співробітник IDC. “Фокус деяких країн цього регіону на залучення населення у фінансову сферу сприяв підключенню до банківських послуг населення. А в поєднанні з появою декількох інноваційних електронних гаманців, які зв’язуються з банківським рахунком, це дало потужний поштовх розвитку мобільних платежів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні”.

Експерт додав також, що незважаючи на прогнозований бум мобільних платежів в цьому регіоні, ринки Азії, що розвиваються, на які припадає більшість населення континенту (Китай, Індія, Індонезія), навряд чи будуть використовувати технологію NFC в своїх додатках. Замість цього будуть більш популярні мобільні гаманці, які працюють, як предоплатні картки. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий